Playing Under The Gun: Masalah Texas Holdem

Ketat Ketat Ketat!- Pemain pertama yang bertindak preflop dalam hold’em juga berada dalam kedudukan paling teruk di meja; sebelum mana-mana pemain lain di meja beraksi, anda perlu membuat aksi pertama di meja. Sebaik sahaja anda menaikkan atau memanggil, 1-9 pemain, bergantung pada bilangan pemain yang ada di meja anda, balas tindakan awal anda. Apakah maksud ini? Apabila anda berada di bawah senapang, anda harus lebih selektif tentang tangan yang anda pilih untuk masuk ke dalam periuk. Bukan sahaja anda perlu bertindak terlebih dahulu pada permulaan tangan, tetapi anda mempunyai kedudukan ke-3 post flop, dengan hanya bidai untuk bertindak sebelum anda. Ini secara drastik menurunkan nilai banyak tangan berpotensi yang mungkin anda pertimbangkan untuk bermain secara normal dalam posisi lain, seperti pasangan poket kecil dan tangan yang sesuai yang disambungkan, tanpa jaring keselamatan kedudukan untuk bertindak lepas atau memastikan periuk tidak dinaikkan selepas anda memasuki periuk slot jackpot terbesar.

Pilihan tangan- Di meja gelang penuh, tangan yang sepatutnya anda mainkan dari bawah pistol adalah sedikit dan jauh antara. Saya hanya akan bermain AA-QQ dan AK pada permainan yang ketat dan sukar, dan menambah JJ-99 dan AKo serta AQ pada permainan yang lebih lemah dan lebih liar. Pasangan poket yang lebih kecil dan tangan yang sesuai yang disambungkan biasanya tidak akan mencapai kegagalan yang cukup murah untuk menjadikannya berbaloi untuk dimainkan, dan tangan broadway besar yang lain akan mendapati diri mereka terlalu kerap dikuasai untuk menjadikannya berbaloi untuk dimainkan. Satu permainan yang ramai pemain suka buat daripada UTG ialah tempang dengan tangan raksasa; terlalu ramai orang kini mengiktiraf lemas dari UTG menjadi raksasa sekarang untuk ia berkesan, dan pemain mungkin lemas dengan tangan yang biasanya mereka lipat ke UTG terbuka. mengetahui bahawa anda mempunyai raksasa dan tangan mereka menyamar dengan baik. Meja enam tangan, yang telah mendapat populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini, memberi peluang untuk memainkan pilihan yang lebih luas daripada UTG; anda boleh membuka AA-77 dan AJ+, malah terpincang-pincang dengan 22-66 dan tangan bersambung yang sesuai menjadi pilihan yang berdaya maju.

Variasi- Anda mungkin mahu bermain beberapa tangan selain daripada julat yang sangat ketat yang disenaraikan untuk memastikan pemain meneka, terutamanya dalam permainan tunai di mana pemain cenderung untuk menggiling melalui sesi yang panjang. Daripada mencuba “raksasa”, anda mungkin lebih cenderung untuk melontarkan tangan angkat spekulatif ke dalam campuran angkat anda yang anda masukkan ke dalam julat pembukaan anda. Daripada berkata, “Saya akan membuka setiap tangan kelima yang sesuai yang disambungkan yang saya dapat UTG,” sesuatu yang berfungsi dengan permainan saya ialah memilih tangan lukisan spekulatif yang kukuh, seperti J10s atau 67s, atau pun tangan seperti 33, dan membuat keputusan bahawa setiap kali saya menerima UTG tangan itu, saya akan membukanya seperti yang saya lakukan AA/KK, dan memainkannya pada kegagalan yang sama. Ia menambahkan sedikit penipuan pada permainan anda dan menyukarkan orang untuk bermain anda secara terus terang dengan kenaikan gaji UTG anda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *